Οίνος ο λατρευτός! Το ταξίδι μας στον κόσμο του κρασιού
Chardonnay - Ροδίτης Κτήμα Ζαφειράκη (Ποτήρι) Τοπικός παραγωγός Τυρνάβου Από τη γαλλική ποικιλία Chardonnay και την ελληνική Ροδίτης. Εύγευστο, ελαφρύ με ευγενικά αρώματα και ήπια οξύτητα.
Chardonnay - Ροδίτης Κτήμα Ζαφειράκη (Φιάλη) Τοπικός παραγωγός Τυρνάβου Από τη γαλλική ποικιλία Chardonnay και την ελληνική Ροδίτης. Εύγευστο, ελαφρύ με ευγενικά αρώματα και ήπια οξύτητα.
Κτήμα Εύχαρις (Φιάλη) Τα σταφύλια συλλέγονται χειρωνακτικά και μεταφέρονται στο οινοποιείο μέσα σε μικρά πλαστικά τελάρα. Στη διάρκεια της επεξεργασίας των σταφυλιών δεν χρησιμοποιούνται αντλίες. Το κρασί, μετά την οινοποίηση, παραμένει με τις λάσπες του για κάποιο χρονικό διάστημα και εμπλουτίζεται σε γεύση και αρώματα.
ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ - Τσιλιλή (Ποτήρι) O λευκός οίνος της σειράς παράγεται από σταφύλια μικρής στρεμματικής απόδοσης των διεθνών ποικιλιών Sauvignon Blanc, Chardonnay και της ελληνικής Ασύρτικο. Χαρακτηρίζεται από φρέσκα φρουτώδη λεμονιού, μάνγκο και ανανά, φινετσάτα βοτανικά αρώματα και δροσερό στόμα με ευχάριστη σπιρτάδα. Συνδυάζεται με θαλασσινά και ψάρια, λευκά κρέατα, αλλά καταναλώνεται και μόνο του.
ΑΣΚΗΤΙΚΟΣ - Τσιλιλή (Φιάλη) O λευκός οίνος της σειράς παράγεται από σταφύλια μικρής στρεμματικής απόδοσης των διεθνών ποικιλιών Sauvignon Blanc, Chardonnay και της ελληνικής Ασύρτικο. Χαρακτηρίζεται από φρέσκα φρουτώδη λεμονιού, μάνγκο και ανανά, φινετσάτα βοτανικά αρώματα και δροσερό στόμα με ευχάριστη σπιρτάδα. Συνδυάζεται με θαλασσινά και ψάρια, λευκά κρέατα, αλλά καταναλώνεται και μόνο του.
ΝΤΟΥΓΚΟΣ ΛΕΥΚΟ (Φιάλη) (Sauvignon Blanc - Ροδίτης) Κλασική λευκή οινοποίηση με ελεγχόμενη ζύμωση. Αχυροκίτρινο, με ένα σύμπλεγμα πεπονιού, μελιού και πορτοκαλόφλουδας στη μύτη, καθώς και μια καθαρή παλέτα μήλου και αχλαδιού συνοδευόμενη από μια ομαλή οξύτητα από την αρχή ως το τελείωμα. Κρασί ισορροπημένο, αναζωογονητικό και κομψά φρουτώδες.
Παλαιός Άμπελος Κτήμα Μίγα (Φιάλη) Αρωματικό και ισορροπημένο σε γεύση.
Sauvignon Κτήμα Καριπίδη (Φιάλη) Από τη γαλλική ποικιλία Sauvignon των αμπελώνων Καριπίδη στο χωριό Βούναινα της Λάρισας. Ιδιαίτερα αρωματικό, ευχάριστο και ζωηρό.
Μαντινεία Classic Κτήμα Τσέλεπου (Φιάλη) Από αμπελώνες που βρίσκονται σε επιλεγμένα αμπελοτόπια στις αρκαδικές κοινότητες Ρίζες, Λιθοβούνια και Αγιωργίτικα. Οι ηπειρωτικές κλιματολογικές συνθήκες και το υψόμετρο της περιοχής, οδηγούν σε σταδιακή ωρίμανση των σταφυλιών με πλήρη ανάπτυξη του αρωματικού ποικιλιακού δυναμικού και διατήρηση της φυσικής οξύτητας του μοσχοφίλερου. Κρασί με κύριο χαρακτηριστικό τη φρεσκάδα και την έντονη οξύτητα. Λεπτά αρώματα μεγάλης έντασης με κύρια χαρακτηριστικά τα εσπεριδοειδή και λεμονανθούς.
Chardonnay Κτήμα Κατσαρού (Ποτήρι) Η εκλεκτικότητα του κρασιού ξεκινά από το αμπέλι με την εφαρμογή του πράσινου τρύγου. Έχει τρυγητό από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Οινοποίηση: Ζύμωση σε μικρά δρύινα Γαλλικά βαρέλια και παραμονή με τις οινολάσπες για ένα διάστημα 5 με 6 μηνών. Ελαφρύ κολλάρισμα και φιλτράρισμα πρίν την εμφιάλωση. Μετά την εμφιάλωση παραμένει στην κάβα του κτήματος (συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας) για τρεις μήνες πριν βγει στο εμπόριο. Προτείνεται η κατανάλωση του στους 10 -12 C. και έχει διάρκεια ζωής 7 με 10 έτη. Έχει αποσπάσει 5 χρυσά μετάλλια, δώδεκα αργυρά, άπειρα χάλκινα σε υψηλού κύρους διεθνείς διαγωνισμούς.
Chardonnay Κτήμα Κατσαρού (Φιάλη) Κιτρινόξανθο λαμπερό με ελαφρές πράσινες ανταύγειες. Έντονο και σύνθετο άρωμα κίτρινων φρούτων, εσπεριδοειδών, κεριού και με ευγενείς νότες καπνού και βανίλιας. Στόμα δροσερό με καλή οξύτητα και όγκο. Μεγάλη επίγευση και διάρκεια. Η εκλεκτικότητα του κρασιού ξεκινά από το αμπέλι με την εφαρμογή του πράσινου τρύγου. Έχει τρυγητό από τα τέλη Αυγούστου μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Οινοποίηση: Ζύμωση σε μικρά δρύινα Γαλλικά βαρέλια και παραμονή με τις οινολάσπες για ένα διάστημα 5 με 6 μηνών. Ελαφρύ κολλάρισμα και φιλτράρισμα πρίν την εμφιάλωση. Μετά την εμφιάλωση παραμένει στην κάβα του κτήματος (συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας) για τρεις μήνες πριν βγει στο εμπόριο. Προτείνεται η κατανάλωση του στους 10 -12 C. και έχει διάρκεια ζωής 7 με 10 έτη. Έχει αποσπάσει 5 χρυσά μετάλλια, δώδεκα αργυρά, άπειρα χάλκινα σε υψηλού κύρους διεθνείς διαγωνισμούς.
|
Παλαιόμυλος Κτήμα Ζαφειράκη (Φιάλη) Ιδανικό για λευκά κρέατα, πλούσια πιάτα ψαρικών και λιπαρά κίτρινα τυριά.
BLANC DE GRIS Κτήμα Τσέλεπου (Φιάλη) (Μοσχοφίλερο) Κρασί με λεπτά αρώματα εσπεριδοειδών και λεμονανθών, μεγάλης έντασης.
ALEXANDRA Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη (Φιάλη) Μαλαγουζιά 100% (παλιά ελληνική με έντονο αρωματικό χαρακτήρα και γεύση).
Chardonnay Κτήμα Καριπίδη (Φιάλη) Η ιδιαίτερη γαλλική ποικιλία που η εμπειρία του Παντελή Καριπίδη της έδωσε μοναδική προσωπικότητα. Από τους αμπελώνες του στα Βούναινα της Λάρισας. Πλούσια γεύση και ισορροπημένα αρώματα.
Μελισσόπετρα Κτήμα Τσέλεπου (Ποτήρι) Από τις πλέον επιτυχημένες μεταναστεύσεις της περίφημης ποικιλίας Gewurztraminer που έχει πατρίδα της την Αλσατία και παράγει μοναδικά αρωματικά κρασιά με διεθνές διαβατήριο.
Μελισσόπετρα Κτήμα Τσέλεπου (Φιάλη) Από τις πλέον επιτυχημένες μεταναστεύσεις της περίφημης ποικιλίας Gewurztraminer που έχει πατρίδα της την Αλσατία και παράγει μοναδικά αρωματικά κρασιά με διεθνές διαβατήριο.
Βιβλία Χώρα (Φιάλη)
Σαντορίνη ΣΙΓΑΛΑΣ (Φιάλη) Οινοποίηση: Κλασική λευκή οινοποίηση. Ζύμωση σε ανοξείδωτες δεξαμενές υπό ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Όβηλος Κτήμα Βιβλία Χώρα (Φιάλη)
Viogner Κτήμα Γεροβασιλείου (Φιάλη)
|