Ερυθροί Οίνοι 

 

Οίνος ο λατρευτός!


Το ταξίδι μας στον κόσμο του κρασιού
είναι όντως κάτι που έχει μόνο αρχή.
Τεράστιος κόσμος, ιδιαίτερα γοητευτικός...
Κόσμος με αλλεπάλληλες εκπλήξεις και γευστικά ξαφνιάσματα.
Οι ειδικοί για το κρασί μιλούν
για τους συνδυασμούς του με τα εδέσματα,
λέγοντας ότι το κρασί δεν συνοδεύει, αλλά συνοδεύεται.
Πολλοί, όμως, θέλουν να υποστηρίζουν
ότι τα πάντα είναι θέμα διάθεσης.
Όπως και να 'χει εμείς σας ευχόμαστε
ν' απολαύσετε ό,τι επιλέξατε και βέβαια να θυμάστε
ότι δική μας χαρά είναι η δική σας ευχαρίστηση...

 


Syrah – Merlot Κτήμα Ζαφειράκη (Ποτήρι)

Οι γαλλικές ποικιλίες Merlot και Syrah από τον αμπελώνα του εκ Τυρνάβου παραγωγού Χρήστου Ζαφειράκη οινοποιήθηκαν με την κλασική μέθοδο. Το κρασί έχει ωριμάσει σε βαρέλι για 3 μήνες
Βιολογική καλλιέργεια.


 


Syrah – Merlot Κτήμα Ζαφειράκη (Φιάλη)

Οι γαλλικές ποικιλίες Merlot και Syrah από τον αμπελώνα του εκ Τυρνάβου παραγωγού Χρήστου Ζαφειράκη οινοποιήθηκαν με την κλασική μέθοδο. Το κρασί έχει ωριμάσει σε βαρέλι για 3 μήνες
Βιολογική καλλιέργεια.



 

Αγιωργίτικο Κτήμα Λαυκιώτη (Φιάλη)
(Ονομασία Προέλευσης Νεμέα Ανώτερης Ποιότητας)

Το Αγιωργίτικο Λαυκιώτη προέρχεται από επιλεγμένους αμπελώνες της Νεμέας. Είναι προϊόν κλασικής ερυθρής οινοποίησης μακράς εκχύλησης και έχει ωριμάσει σε νέα δρύινα γαλλικά βαρέλια. Ένα κρασί ξεχωριστό, απόλυτα ισορροπημένο, δημιούργημα τρίτης γενιάς της οικογένειας Λαυκιώτη. 
Σερβίρεται στους 16°-18°C


 

 

Παλαιόμυλος Κτήμα Ζαφειράκη (Φιάλη)
(Sangiovese 60% – Syrah 40%)

Γαλλικές ποικιλίες που στον αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας του Χρήστου Ζαφειράκη δίνουν ένα εξαιρετικό κρασί στους 14% αλκοόλ. Ωριμάζει για 12 
μήνες σε βαρέλι.


 


Νεμέα - Δρυόπη Classic Κτήμα Τσέλεπου (Ποτήρι)
Αγιωργίτικο - Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα

 Ο ιδιόκτητος αμπελώνας 85 στρεμμάτων βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Κουτσίου και σε υψόμετρο 350 μέτρων. Τα εδάφη είναι αργιλώδη με μεγάλη κλίση που επιτρέπει μεγάλη αποστράγγιση. Ακολουθεί την κλασική ερυθρά οινοποίηση με παραμονή 8-10 μηνών σε δρύινα βαρέλια.

Κρασί προσιτό από τη νεαρή του ηλικία, με άφθονα αρώματα φρούτων και ξηρών καρπών. Ξηρό, με μαλακή και βελούδινη γεύση. Έχει δυνατότητες παλαίωσης από τρία μέχρι πέντε χρόνια.


 


Νεμέα - Δρυόπη Classic Κτήμα Τσέλεπου (Φιάλη)

Αγιωργίτικο - Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Νεμέα

Ο ιδιόκτητος αμπελώνας 85 στρεμμάτων βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Κουτσίου και σε υψόμετρο 350 μέτρων. Τα εδάφη είναι αργιλώδη με μεγάλη κλίση που επιτρέπει μεγάλη αποστράγγιση. Ακολουθεί την κλασική ερυθρά οινοποίηση με παραμονή 8-10 μηνών σε δρύινα βαρέλια.

Κρασί προσιτό από τη νεαρή του ηλικία, με άφθονα αρώματα φρούτων και ξηρών καρπών. Ξηρό, με μαλακή και βελούδινη γεύση. Έχει δυνατότητες παλαίωσης από τρία μέχρι πέντε χρόνια.

 


 

 

Παλαιός Άμπελος Syrah 2007 Κτήμα Μίγα (Φιάλη)

Μονοποικιλιακό της γαλλικής ποικιλίας που εκπροσωπεί δίκαια ο εκ 
Τυρνάβου παραγωγός Δημήτρης Μίγας


 

 

Syrah Κτήμα Καριπίδη (Φιάλη)

Βιολογικής γεωργίας 
Ένα ιδιαίτερα ποιοτικό κρασί, που ωριμάζει σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 12 μήνες.
Χαρακτηριστικά: Χρώμα πορφυρό με ιώδεις ανταύγειες στη νεότητά του. 
Πυκνό άρωμα μικρών κόκκινων φρούτων (κεράσι, βατόμουρο) σε συνδυασμό με βοτανικούς (μαύρο πιπέρι, θυμάρι) και γλυκούς χαρακτήρες (βανίλια, τρούφα), αποτέλεσμα της πολύμηνης παλαίωσης σε δρύινα βαρέλια. 
Πλούσιο και γευστικό στόμα, με ευχάριστη δομή και ρωμαλέες τανίνες που του προσδίδουν μεγάλη αντοχή στο χρόνο. Θελκτική και μακράς διάρκειας επίγευση που αναδεικνύει τους γευστικούς χαρακτήρες του οίνου.


 

 

Merlot Κτήμα Κατσαρού (Ποτήρι)

Ένα μοναδικό Merlot από αμπέλια σε υψόμετρο μεταξύ 600 και 650 μέτρων
Τη ζύμωση και μακρά εκχύλιση ( 15 -22 μέρες ) σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας, ακολουθεί η ωρίμανση σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια για 10 με 16 μήνες.
Μετά την εμφιάλωση παραμένει στην κάβα του κτήματος (συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας) για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν βγει στο εμπόριο. 
Έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, μαρμελάδας και κέδρου. Νότες μπαχαρικών και γαλακτικές νύξεις. Μαυροκόκκινο χρώμα.

Πλούσιο στόμα με πυκνότητα και εξαιρετική δομή. Βελούδινες τανίνες που σταδιακά δείχνουν τη στιβαρότητά τους και το δυναμικό παλαίωσης. Μακρά επίγευση.


 

 

Merlot Κτήμα Κατσαρού (Φιάλη)

Ένα μοναδικό Merlot από αμπέλια σε υψόμετρο μεταξύ 600 και 650 μέτρων
Τη ζύμωση και μακρά εκχύλιση ( 15 -22 μέρες ) σε ανοξείδωτες δεξαμενές ελεγχόμενης θερμοκρασίας, ακολουθεί η ωρίμανση σε μικρά δρύινα γαλλικά βαρέλια για 10 με 16 μήνες.
Μετά την εμφιάλωση παραμένει στην κάβα του κτήματος (συνθήκες ελεγχόμενης θερμοκρασίας και υγρασίας) για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν βγει στο εμπόριο. 
Έντονα αρώματα κόκκινων φρούτων, μαρμελάδας και κέδρου. Νότες μπαχαρικών και γαλακτικές νύξεις. Μαυροκόκκινο χρώμα.

Πλούσιο στόμα με πυκνότητα και εξαιρετική δομή. Βελούδινες τανίνες που σταδιακά δείχνουν τη στιβαρότητά τους και το δυναμικό παλαίωσης. Μακρά επίγευση.

 



 

 


 

 

 

Ραψάνη Επιλεγμένος – Reserve Π.Ο.Π. ΤΣΑΝΤΑΛΗ (Φιάλη)

Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό

Ραψάνη Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης

Το μεγάλο κρασί της Ραψάνης, περιώνυμο σ’ ολόκληρο τον κόσμο, 
προέρχεται από τη συνοινοποίηση των τριών γηγενών ποικιλιών. Οι αμπελώνες βρίσκονται στις δυτικές πλαγιές του Ολύμπου σε υψόμετρο 300-600μέτρων, μέσα στη νομοθετημένη ζώνη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης Ραψάνης. 
Παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια για τουλάχιστον 12 μήνες. Ακολουθεί αναγωγική παλαίωση στην φιάλη για τουλάχιστον άλλους 12 μήνες πριν τη διάθεσή του στην αγορά. Ένα κρασί με σπουδαίες δυνατότητες παλαίωσηςκαι μεγάλη προοπτική εξέλιξης στο χρόνο.
Χαρακτηριστικά: Χρώμα βαθύ κόκκινο με ελαφρώς κεραμιδί ανταύγειες που αρωματικά κυριαρχείται από φυτικούς αρωματικούς χαρακτήρες σε φόντο από φρουτώδη αρώματα βατόμουρου και δαμάσκηνου, αλλά και νότες από μπαχαρικά και γλυκόριζα. Στο στόμα κομψό, ενώ οι στιβαρές τανίνες και η νευρώδης οξύτητα του προσδίδουν πληθωρικότητα. Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση.
Σερβίρεται στους 18ο-19ο C και συνοδεύει ιδανικά κρέατα με πλούσιες κόκκινες σάλτσες, κυνήγι και παλαιωμένα ώριμα τυριά.


 

 

Sangiovese Κτήμα Καριπίδη (Φιάλη)

Ο κατ’ εξοχήν «Ιταλός» Έλληνας παραγωγός είναι ο δικός μας Παντελής Καριπίδης, που κατόρθωσε να μετατρέψει τον κάμπο των Βούναινων σε πλαγιές της ιταλικής ενδοχώρας.
Το Sangiovese ακολουθεί την κλασική ερυθρά οινοποίηση και παραμένει σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες. 
Χαρακτηριστικά: Βαθύ ερυθρό χρώμα με ρουμπινί αποχρώσεις. Αρωματικά σύνθετο. Με νότες που θυμίζουν μικρά ώριμα φρούτα (κεράσι, σύκο) και φίνα λουλούδια (βιολέτα) αρμονικά δεμένες με τη βανίλια που προσδίδει το βαρέλι. 
Στο στόμα γεμάτο, λιπαρό, με δροσερή οξύτητα, ρωμαλέο σώμα και επίγευση ανθοσμίας που διαρκεί. Χαρακτηριστικά που φανερώνουν την προσαρμογή της ποικιλίας στο μικροκλίμα της περιοχής. 
Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 18-20oC


 

 

Nebbiolo Κτήμα Καριπίδη (Φιάλη)

Μία δύσκολη ποικιλία να οινοποιηθεί, ειδικά μακριά από το σπίτι της, το Πεδεμόντιο στη βορειοδυτική Ιταλία, «βρήκε το μάστορά της», στην Ελλάδα. 

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον κρασί με το ανοιχτό κεραμιδί χρώμα που είναι χαρακτηριστικό της ποικιλίας, μέτριας έντασης αρώματα κερασιού, βιολέτας αλλά και μπαχαρικών στο τελείωμα. Στο στόμα κομψό, με νευρώδη οξύτητα και με εξαίρετες τανίνες που του προσδίδουν πληθωρικότητα. Πλούσια και μεγάλης διάρκειας επίγευση που αναδεικνύει τους γευστικούς χαρακτήρες του οίνου.
Οι τανίνες είναι ακόμα ατίθασες και η οξύτητα σχετικά υψηλή. Καλή επίγευση.
Ένα κρασί που ωριμάζει για 16 μήνες στο βαρέλι και παλαιώνει για 
περισσότερα από 10 χρόνια.


 

 

Μέθ’ υμών … 7 Κτήμα Ντούγκου (Φιάλη)

(Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah,

Merlot,Grenache Rouge, Λημνιώνα, Μπατίκι).

Ένα μεγάλο κρασί με την υπογραφή «Ντούγκος» Κλασική ερυθρή οινοποίηση, ωρίμανση σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο.
Βαθύ κόκκινο χρώμα, συνδυάζει πυκνά αρώματα μύρτιλων, φρέσκων μούρων, καπνού και κρέατος. Στο στόμα ατόφια συμπύκνωση μούρων και αποξηραμένων φρούτων, ισορροπημένο από ωραίες τανίνες, με πλούσια υφή, πολύ στυλ και άριστα μακρύ φρουτώδες τελείωμα.


 

 

Λημνιώνα Κτήμα Ζαφειράκη (Φιάλη)

Η χαμένη γηγενής ποικιλία αναβιώθηκε από τον Χρήστο Ζαφειράκη με θαυμαστά αποτελέσματα. Η ζύμωση γίνεται σε ξύλινη δεξαμενή, ενώ η ωρίμανση σε δρύινα γαλλικά και αυστριακά βαρέλια για 12 μήνες.
Ένα εντυπωσιακό ερυθρό κρασί, με γεμάτο στόμα και ώριμα αρώματα μπαχαρικών και ώριμων φρούτων.


 

 

Γη και Ουρανός Κτήμα Θυμιόπουλου (Φιάλη)
Ξινόμαυρο - Τρίλοφος Ημαθίας
Καινοτόμος οινοποιός ο Απόστολος Θυμιόπουλος έφερε την επανάσταση στα Ξινόμαυρα παράγοντας ένα κρασί φρουτώδες και μαλακό, ελάχιστα τανικό, που χαρακτηρίζεται απολύτως ως terroir και που παράγεται σε πολύ μικρές ποσότητες και –δυστυχώς- σχεδόν το 90% της παραγωγής πηγαίνει σε αγορές του εξωτερικού.
Βαθύ πορφυρό χρώμα, υπέροχο φρουτώδες μπουκέτο πλημμυρισμένο με αρώματα βατόμουρου, αγριοφράουλας, cassis, αποξηραμένης ντομάτας και νότες κέδρου και μπαχαρικών. Στην παλέτα άριστη αρμονία, ισορροπία και πανέμορφη έκφραση φρούτου. Βελούδινες τανίνες, τραγανή οξύτητα, ψηλό αλκοόλ (14,5%), πλήρως ενσωματωμένο, γεμάτο σώμα και κομψότητα στη μακριάς διάρκειας επίγευση.


 

 

Κτήμα Κατσαρού (Φιάλη)
Cabernet 80%, Merlot 20%
Το μεγάλο ελληνικό ερυθρό κρασί, πολυβραβευμένο στους αυστηρότερους και εγκυρότερους διεθνείς διαγωνισμούς με μια δεκάδα χρυσά μετάλλια και πολλές ακόμα διακρίσεις, έχει να επιδείξει γενναίο πράσινο τρύγο και πέρα από την ωρίμανσή του σε δρύινα γαλλικά βαρέλια για 18 μήνες, μια ακόμα ωρίμανση στη φιάλη για άλλους 18 μήνες. Εμφιαλώνεται χωρίς φιλτράρισμα 
και έχει διάρκεια ζωής 15 με 20 έτη.
Χαρακτηριστικά: Bαθύ πορφυρό χρώμα. Πληθωρική και έντονη μύτη φραγκοστάφυλου, βύσσινου, μαύρου κερασιού με νότες μελανιού και βουτύρου. Στόμα παχύ και βελούδινο με άψογη δομή και ταννίνες που υπόσχονται αντοχή στο χρόνο. 
Μακρά επίγευση και μεγάλη διάρκεια.


 

 

Κοκκινόμυλος Κτήμα Τσέλεπου (Φιάλη)
(Merlot)

Από ιδιόκτητο αμπελοτόπι του Τσέλεπου στην περιοχή Κοκκινόμυλος, στην Αρκαδία. Λοφοπλαγιά σε υψόμετρο 750μέτρων. Οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις και ο όψιμος τρυγητός έχουν σαν αποτέλεσμα τη συγκομιδή ενός ώριμου και συμπυκνωμένου καρπού. Ακολουθεί την κλασική ερυθρά μέθοδο 
οινοποίησης. Παλαιώνει για 15 μήνες σε καινούργια δρύινα βαρέλια.
Χαρακτηριστικά: Βαθύ κόκκινο χρώμα με πλούσια βελούδινη γεύση. Αρωματικά εμφανίζει ώριμα κόκκινα φρούτα με τη διακριτική παρουσία βανίλιας και σοκολάτας. 

Πολύ μαλακές ταννίνες με μεγάλο γευστικό τελείωμα δίνουν την αίσθηση της πληρότητας. Κρασί που έχει δυνατότητα για 10-15 χρόνια παλαίωσης.