«Στρογγανόφ», ένα ιδιαίτερο πιάτο




Ένα από τα πολλά πιάτα που ξεχωρίζουν είναι το διάσημο «Στρογγανόφ», που με ιδιαίτερη τέχνη παρασκευάζει ο σεφ Μανόλης Πανταζής, αποκλειστικά από τρυφερό φιλέτο μόσχου γάλακτος και δίχρωμες πιπεριές, σβησμένο με βότκα. Το συγκεκριμένο πιάτο, λέγεται πως δημιουργήθηκε κάπου στη δεκαετία του 1890 από τον κόμη Πάβελ Στρογγανόφ, λάτρη των τεχνών, μέλος της αυτοκρατορικής ακαδημίας τεχνών, που παρεπιδημούσε στην αυλή του Αλέξανδρου Γ'. Ήταν, ακόμα, γνωστός και για τις πολλές γκουρμέ επιλογές του. Θεωρείται αμφίβολο, όμως, αν ο ίδιος ή ο προσωπικός του σεφ ήταν ο δημιουργός του διάσημου πιάτου η συνταγή του οποίου περιλαμβάνεται σε έναν περίφημο ρωσικό οδηγό μαγειρικής του 1891. Μετά το 1940, το «Στρογγανόφ», έγινε εξαιρετικά διάσημο στα πιάτα των επωνύμων της Αμερικής..