T-bone




Με τον όρο αυτό εννοούμε μια μπριζόλα ιδιαίτερης κοπής, που προέρχεται από το κόντρα φιλέτο του μοσχαριού. Το κόντρα φιλέτο δίνει ένα σχεδόν ενιαίο τεμάχιο, το οποίο μπορεί να πωληθεί είτε με τα οστά, είτε άνευ. Όταν στο τεμάχιο αυτό υπάρχει το φιλέτο και πωλείται με τα οστά, τότε παίρνουμε το ιδιαίτερα αγαπητό στην αμερικανική αγορά T-bone στέικ. Η γεύση του T-bone έχει να επιδείξει φανατικούς φίλους και στη χώρα μας, πλέον, μια και οι γεύσεις έχουν για μοναδικό τους διαβατήριο τη νοστιμιά. Και το T-bone στο σημείο αυτό υπερτερεί κατά πολύ μιας κοινής μπριζόλας.