Ψάρι ψητό σε κρούστα αλατιού




 

 

Ένα ψάρι διαφορετικό από τα άλλα

 

Ο σεφ Μανώλης Πανταζής προτείνει έναν τρόπο παρασκευής του ψαριού εντελώς διαφορετικό από αυτούς που συνηθίζονται (ψητό ή στο φούρνο): Το ψήσιμό του σε κέλυφος αλατιού, το οποίο με τη θερμότητα μετατρέπεται σε πετρώδη κρούστα.

Συνήθως επιλέγει ψάρια βάρους πάνω από το κιλό, που τα «χτίζει» με αλάτι. Αφαιρώντας την κρούστα μένει ολόλευκο το κρέας του ψαριού, ελκυστικό και γευστικότατο. Το λαδολέμονο είναι ο καλύτερο συνοδός του.