Γευσιγνωσία κρασιών Κτήματος Ντούγκου (9-2-2010)




1.

 

ΚΤΗΜΑ ΝΤΟΥΓΚΟΣ

Λευκός ξηρός οίνος από τις ποικιλίες Ροδίτη και Ασύρτικο,

που ακολουθεί την κλασική λευκή οινοποίηση

με ελεγχόμενη θερμοκρασία ζύμωσης.

Αχυροκίτρινο, μ’ ένα σύμπλεγμα πεπονιού, μελιού

και πορτοκαλόφλουδας στη μύτη, καθώς και μια  καθαρή παλέτα μήλου

και αχλαδιού συνοδευμένη από μια ομαλή οξύτητα από την αρχή ως το τελείωμα. Κρασί ισορροπημένο, αναζωογονητικό και κομψά φρουτώδες.

------

Γαλλικό κις λορέν με καπνιστό σολομό,

ανθότυρο και φρέσκο μάραθο.

 

2.

ΜΕΘΥΣΤΑΝΕΣ ΡΟΖΕ

Ερυθρωπός (ροζέ) ξηρός οίνος από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο και Syrah.

Διαυγές, τριανταφυλλί χρώμα.

Αρώματα κόκκινων φρούτων με νύξεις τριαντάφυλλου.

Φρεσκάδα στο στόμα. Ανάλαφρη δομή, επίμονη επίγευση.

------

Χειροποίητα ραβιόλια με γέμιση από μους φρέσκιας γαρίδας,

σάλτσα από το κοράλλι της και φρέσκια ντομάτα.

 

3.

 

ΡΑΨΑΝΗ Π.Ο.Π.

 

Ερυθρός ξηρός οίνος από τις ποικιλίες Ξινόμαυρο, Κρασάτο και Σταυρωτό. Ακολουθεί την κλασική ερυθρή οινοποίηση

και ωριμάζει σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια  για ένα χρόνο,

ενώ στη συνέχεια παλαιώνει για άλλους έξι μήνες στη φιάλη.

Διαυγές κόκκινο, με σύνθετο άρωμα ντομάτας και κόκκινων φρούτων,

στο στόμα γλυκά μπαχάρια, βοτανικό με μακρά επίγευση.

Κρασί με διεθνή φινέτσα.

------

Μοσχαράκι γάλακτος μπρεζέ,

γαρνιρισμένο με φρέσκα βραστά λαχανικά και σάλτσα από τον ζωμό του.

 

4.

ΜΕΘ’ ΥΜΩΝ  SYRAH

Ερυθρός ξηρός από την ποικιλία Syrah.

Ακολουθεί την κλασική ερυθρή οινοποίηση και ωριμάζει σε γαλλικά

και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια  για ένα χρόνο,

ενώ παλαιώνεται για ένα ακόμη χρόνο στη φιάλη.

Βαθύ πορφυρό, συνδυάζει πυκνά αρώματα αποξηραμένων

και φρέσκων μαύρων φρούτων, κρέατος και βοτάνων.

 ------

Ποικιλίες από αλλαντικά κορυφαίας ποιότητας,

καπνιστά  κρέατα (μπριζόλα-χοιρομέρι )

και παραδοσιακά λουκάνικα,

από την πρότυπη μονάδα αλλαντοποιείας “ ΤΕΜΠΗ ”

των Μπάμπη Φωκαίδη και Ηλία Λούπα.

 

Επίγευση:

Απόσταγμα  παλαιωθέν

------

Τάρτα με κρέμα σαμπαγιόν,

φρέσκα φρούτα και τριμμένη κουβερτούρα.